Over Riezebos

Al in 1925 werden de eerste werkzaamheden van Riezebos Bouwbedrijf verricht. Hiervan getuigt nog een rekening uit dat jaar. Tot aan 1934 is verder weinig bekend. In dat jaar beginnen de broers Riezebos een metselbedrijf, om te kunnen voorzien in hun onderhoud. Lange tijd is het bedrijf in handen van deze broers gebleven. Daarna nam Arie Riezebos, de zoon van één van de oprichters, het bedrijf over.

De eerste jaren werkten de gebroeders Riezebos voornamelijk voor boeren. Maar door de ervaring die Arie Riezebos al in het bedrijf had opgedaan, wist hij dat het bouwbedrijf meer kon bieden. Daarom kwam naast nieuwbouw en verbouw, ook de verkoop van hardhouten, kunststof en aluminium kozijnen, dakkapellen en serres erbij. Vaak werd er gewerkt voor particulieren, maar ook werden er bijvoorbeeld verenigingsgebouwen gerealiseerd en deed het bedrijf andere utiliteitsbouw.

Na de beurskrach van 1929, was het begin jaren ’30 erg zwaar. De gebroeders Riezebos pakten alles aan om de kost te verdienen en hebben toen, onder andere, rioleringen aangelegd in Genemuiden. 

Arie is nog altijd betrokken bij het bedrijf: "'s Ochtends haal ik meestal de post op. Daarna is er geregeld nog een 'boodschap' te doen. Een lift ophalen, een keet wegbrengen, en meer van dat soort zaken. Op deze manier kom ik nog op de bouwplaatsen, wat ik nog steeds erg leuk vind om te doen."

a51c7138  

Halverwege de jaren negentig werd het bedrijf overgenomen door Klaas Willem Riezebos, zoon van Arie Riezebos, en werd er besloten om het bedrijf puur op de particuliere markt te richten, zodat het zich nog meer kon specialiseren en daardoor nog meer kwaliteit kon bieden. Tot op heden werkt dit voor zowel het bedrijf als voor haar klanten erg goed. De medewerkers zijn hierdoor namelijk bijzonder klantgericht gaan denken en worden daar ook voortdurend in geschoold. Inmiddels is ook de vierde generatie (zoon Arjen) werkzaam in het bedrijf.

Business View

Neem een kijkje in de showroom van Riezebos Bouwbedrijf.