Ewoning

Duurzaam én mooi wonen volgens een passief concept. Riezebos biedt u een doordacht en energiezuinig woningconcept met keuzevrijheid in gevels en indeling volgens uw wensen. Met een Ewoning heeft u een moderne woning met een hoog afwerkingsniveau.

Ontdek de voordelen van een Ewoning
Een Ewoning heeft heel weinig energie nodig om warm te worden. Interne warmtebronnen, zoals mensen en apparaten, verwarmen de woning. Ook de zonnewarmte verwarmt de woning dankzij de ramen op het zuiden. Als het nodig is kan de verwarming worden aangezet. Ingebrachte verse lucht wordt verwarmt door elektrische radiatoren.
De Ewoning kan worden gekoeld door de ventilatielucht die in de zomer in de nacht koele lucht aanvoert. Ramen en deuren kunnen altijd opengezet worden om de woning door te luchten of te koelen. De woning blijft koel als in de zomerperiode de zoninstraling beperkt wordt door zonwering op ramen aan de zuidkant. De Ewoning wordt het hele jaar door automatisch geventileerd door een warmteterugwin-installatie (wtw). Dat is belangrijk voor een gezond binnenklimaat!

De warmte wordt dus in de woning gebracht middels elektrische radiatoren. Naast energie voor woningverwarming, heeft u ook energie nodig voor het dagelijks gebruik van allerlei huishoudelijke apparaten en voor warm water. Het water in de douche en in de keuken wordt verwarmd door een elektrische boiler. In de keuken kunt u koken met een inductiekookplaat of met een keramische kookplaat.

Deze benodigde energie is dus allemaal elektriciteit en wordt opgewekt door zonnepanelen of door de wind-turbine op het dak.
Voor uw Ewoning is dus geen gasaansluiting meer nodig. Kortom, u kiest met de Ewoning voor een duurzame, passief en waardevaste woning! Voor meer informatie: Ewoning

Wilt u meer weten over duurzaam én mooi wonen? Maak direct een afspraak.

Leeuwarden

ewoning

Grafhorst

ewoning

ewoning

ewoning

Dronten

ewoning

Meppel

Begane grond Meppel

Blauwestad

Blauwestad

ewoning

Meppel

Verdieping Meppel

Blauwestad

Plattegrond Blauwestad