Scholing

Riezebos Bouwbedrijf vindt het belangrijk dat de kennis binnen het bedrijf wordt doorgespeeld op volgende generaties. Door haar medewerkers blijvend te scholen, houdt Riezebos het vakmanschap op een hoog peil. Verder is Riezebos aangesloten bij de Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG). Dit houdt in dat zij leerlingen van het OVG inzet bij een ervaren medewerker. Zodoende kunnen de leerlingen al het geleerde direct in praktijk brengen. Riezebos mag zich daarom Erkend Leerbedrijf noemen, waarmee kennis en kunde ook op de volgende generatie worden overgebracht.

Naast de scholing van jonge medewerkers blijven ook de vaste medewerkers meedraaien in een scholingsplan. Steeds weer worden door professionele opleidingsbedrijven specifieke cursussen aangeboden, die Riezebos Bouwbedrijf hun medewerkers ook laat volgen. Zo blijft kennis het bedrijf invloeien.

Een aantal andere mensen bij Riezebos zijn ingestapt in het ‘Loopbaantraject Bouw’. Middels een specifiek scholingsplan, die op maat voor de betreffende medewerker gemaakt wordt, krijgen deze mensen veel extra opleiding. Hiermee wordt beoogd dat mensen vanaf de bouwplaats doorgroeien naar een kaderfunctie. Bij Riezebos Bouwbedrijf ziet men de voordelen van individuele scholing op maat. Veel kennis van ‘buiten’ wordt meegenomen naar ‘binnen’, wat het werk uiteraard ten goede komt. Gert-Jan van Es is één van de mensen die deze opleiding volgen: “Deze manier van scholing werkt fantastisch.

Ik heb nu alweer geruime tijd geleden cursussen werkvoorbereiding, calculate en AutoCAD afgerond. Ik leerde erg veel in relatief korte tijd omdat de scholing op maat voor mij gekozen is.” Hier ziet u Gert-Jan toen hij nog maar kort bij Riezebos zat.

gert-jan-van-es