Sponsoring en duurzaamheid

Ook in het buitenland onderdak
Riezebos Bouwbedrijf sponsort een aantal kinderen van de stichting Woord & Daad zodat die ook onderdak hebben, gezond kunnen eten en onderwijs ontvangen. Dat doen we als lid van Regio Ondernemers Genemuiden. Zo zorgen we niet alleen voor een dak boven uw hoofd maar ook in delen van de wereld waar het allemaal moeilijker is.

3slwa8w4luc30c7b wm51779b6fohozp8

Bij Riezebos Bouwbedrijf wordt met de begrippen milieu-verantwoord en duurzaamheid al jaren op een rationele wijze omgegaan: Doe wat je kunt, maar voorkom dat zaken misgaan of te kostbaar worden enkel en alleen door te letten op het milieu.
Concreet betekent dit dat gelet wordt op de volgende zaken:

Kinderarbeid ontmoedigen
Bij voorkeur FSC-hout gebruiken
Duurzaamheid bevorderen (standaard in nieuwbouw, aangeraden in verbouw en ook sterk gericht op het isoleren van bestaande woningen; zie daarvoor Isoleren en besparen)

In de praktijk komt het erop neer dat zaken gedaan wordt met bouwmaterialenzaken die zoveel mogelijk houtachtige producten leveren met het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council = verantwoord bosbeheer) enz. Betaalbaarheid is ook belangrijk, maar dat is met FSC eigenlijk geen probleem. Voorop staat echter dat de kwaliteit van het houtproduct bovenaan staat. Voorbeeld: We denken geen bijdrage aan het milieu te leveren door FSC-hout te gebruiken wat u over 15 jaar weer vervangen moet.

Duurzaamheid zit niet alleen in de materiaalkeuze. De mensen van Riezebos letten overigens goed op dat materialen gekozen worden met een lange levensduur. Minstens even belangrijk is dat bij Riezebos gelet wordt op het feit of uw woning of verbouwing gedurende een langere tijd praktisch in het gebruik is. Een voorbeeld? Als we een atelier op een begane grond maken zullen we zeker meedenken over de grootte omdat deze ruimte in de toekomst wellicht kan dienen als slaapkamer op de begane grond. Zo kunt u langer in de woning blijven wonen zonder opnieuw kostbare investeringen te moeten doen. Daarom is Riezebos ook aangesloten bij Lang zult u wonen.

Naast bovengenoemde zaken wordt ook op een praktische manier gekeken naar andere slimme oplossingen. Weer een voorbeeld: We kijken samen met u mee naar de opstelplaats van de CV-ketel om het leidingverloop van warm water naar de kraan zo kort mogelijk te houden. Ook de dikte van leidingen speelt in dit soort zaken mee.

Hierboven zijn slechts enkele voorbeelden genoemd. Het gaat allemaal natuurlijk véél verder!
Kortom: Bij Riezebos denkt men door-alles-heen op een reële manier na over milieu en duurzaamheid. Niet omdat dit nu even een hype is, maar omdat dit al jarenlang op deze manier ‘tussen de oren’ zit.