Materiaalgebruik

Duurzaamheid bevorderen (standaard in nieuwbouw, aangeraden in verbouw en ook sterk gericht op het isoleren van bestaande woningen; zie daarvoor Besparen en isoleren)

In de praktijk komt het erop neer dat zaken gedaan wordt met bouwmaterialenzaken die zoveel mogelijk houtachtige producten leveren met het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council = verantwoord bosbeheer) enz. Betaalbaarheid is ook belangrijk, maar dat is met FSC eigenlijk geen probleem. Voorop staat echter dat de kwaliteit van het houtproduct bovenaan staat. Voorbeeld: We denken geen bijdrage aan het milieu te leveren door FSC-hout te gebruiken wat u over 15 jaar weer vervangen moet.

Duurzaamheid zit niet alleen in de materiaalkeuze. De mensen van Riezebos letten overigens goed op dat materialen gekozen worden met een lange levensduur. Minstens even belangrijk is dat bij Riezebos gelet wordt op het feit of uw woning of verbouwing gedurende een langere tijd praktisch in het gebruik is. Een voorbeeld? Als we een atelier op een begane grond maken zullen we zeker meedenken over de grootte omdat deze ruimte in de toekomst wellicht kan dienen als slaapkamer op de begane grond. Zo kunt u langer in de woning blijven wonen zonder opnieuw kostbare investeringen te moeten doen.