Duurzaam

vrijstaande-e-woning-zwolle_riezebos-bouwbedrijf

Duurzaam

Ook in het buitenland onderdak
Riezebos Bouwbedrijf sponsort een aantal kinderen van de stichting Woord & Daad zodat die ook onderdak hebben, gezond kunnen eten en onderwijs ontvangen. Zo zorgen we niet alleen voor een dak boven uw hoofd maar ook in delen van de wereld waar het allemaal moeilijker is.

Riezebos is tevens trotse sponsor van Sportclub Genemuiden envoetbalvereniging WVF. Voor ons is bouwen ook topsport!

Bij Riezebos Bouwbedrijf wordt met de begrippen milieu-verantwoord enduurzaamheid al jaren op een rationele wijze omgegaan: Doe wat je kunt, maar voorkom dat zaken misgaan of te kostbaar worden enkel en alleen door te letten op het milieu.
Concreet betekent dit dat gelet wordt op de volgende zaken:

Kinderarbeid ontmoedigen
Bij voorkeur FSC-hout gebruiken
Duurzaamheid bevorderen (standaard in nieuwbouw, aangeraden in verbouw en ook sterk gericht op het isoleren van bestaande woningen; zie daarvoor Isoleren en besparen)

In de praktijk komt het erop neer dat zaken gedaan wordt met bouwmaterialenzaken die zoveel mogelijk houtachtige producten leveren met het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council = verantwoord bosbeheer) enz. Betaalbaarheid is ook belangrijk, maar dat is met FSC eigenlijk geen probleem. Voorop staat echter dat de kwaliteit van het houtproduct bovenaan staat. Voorbeeld: We denken geen bijdrage aan het milieu te leveren door FSC-hout te gebruiken wat u over 15 jaar weer vervangen moet.